Pop up Uitvindfabriek 12-16 december 2016

De verbouwing van De Uitvindfabriek is nog veel werk. Maar we willen basisscholen uit West-Brabant natuurlijk nú alvast leren kennen! Vandaar dat we 12-16 december 2016 een speciale uitvindersweek organiseren in De Faam (Liniestraat 19, Breda). Er zijn 2 programma’s:

Voor groep 3-5 (tijdsduur 2 uur)
De Uitvinders in Afrika: de kinderen kijken een mooie film over het Nederlandse meisje Iris dat met haar Afrikaanse vriendje Jabali speelgoed maakt. Na het bekijken van de film gaan de leerlingen zelf speelgoedbeesten en Afrikaanse muziekinstrumentjes maken. Zo leren ze dat ze afvalmaterialen een tweede leven kunnen geven!

Voor groep 6-8 (tijdsduur 2 uur)
De Uitvinders en De Verdronken Rivier: we starten met een spannende film over een groep kinderen die op onderzoek uitgaat nadat de rivier is drooggevallen. Na het bekijken van de film gaan de leerlingen zelf bruggen en een bijzondere vogel met bewegende vleugels bouwen. Uiteindelijk kun je met uitvindingen een oplossing bedenken voor elk probleem!

Snel inschrijven (vol is vol; er zijn nog maar enkele tijden beschikbaar)
Scholen kunnen NU 1 klas inschrijven via onderstaand formulier. De deelnamekosten (150 euro per klas) worden door een aantal schoolbesturen vergoed vanuit het bestuur (als dit onbekend is: check even bij je eigen bestuur). Ben er snel bij want vol is vol (totaal in de week: maximaal 15 klassen)!

Schoolnaam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Naam Leerkracht*

Emailadres*

Mobiel

Gewenste datum/tijd (meer vakjes invullen is grotere kans op plaatsing)*
Dinsdag 13 december 8.45 -10.45 uurWoensdag 14 december 8.45 -10.45 uurWoensdag 14 december 12.45 -14.45 uurVrijdag 16 december 8.45 -10.45 uur

Gewenst programma*
De Uitvinders groep 3-5De Uitvinders groep 6-8

Aantal leerlingen (maximaal 1 groep (20-30 lln) per school)*

Overige vragen of opmerkingen

*Dit zijn verplichte invulvelden