Kapot & Maken

Dat wat de natuur en de mens maken, heeft niet het eeuwige leven. Het is goed als ontwerpers en makers bedenken wat er met hun producten gebeurt als ze kapot gaan of worden weggegooid.

In de ‘scraphoek’ van De Uitvindfabriek laten we kinderen en jongeren in een creatieve workshop ervaren dat het belangrijk is om al bij het ontwerpen van een product rekening te houden met het hergebruik. Scholen kunnen deze workshop bij ons reserveren.

De scrapworkshop was ook onderdeel van het project Kapot&Maken dat in 2017 werd gelanceerd dankzij het programma Zuidlijn. In dat kader gingen we in het voormalige Breda’s Museum met kinderen aan de slag bij de Graphic-A-Fair met de geweldige Kapot&Maken schiettent. Het was een hit!

Lees het artikel dat BN De Stem hierover publiceerde: ‘Apparaten slopen om er iets van te leren.’