Creatief met Corona: Uitvinders Online!

Basisscholen die willen dat kinderen thuis ook kunnen werken aan hun 21st century skills (met name op het gebied van creativiteit en techniek) kunnen gebruik maken van De Uitvinders online. In een contextrijk digitaal programma worden leerlingen geïnspireerd (bijvoorbeeld met behulp van de Online Uitvindmachine) om zelf uitvindingen te bedenken, te bouwen én online te presenteren!

Speciaal voor leerkrachten, maar ook voor leerlingen organiseren we regelmatig online vragenuurtjes.

Veel van de benodigde bouwmaterialen voor de uitvindersopdrachten kunnen de leerlingen in hun eigen huis vinden. Voor nóg betere resultaten en deelname aan het volledige programma kunnen via de webshop van De Uitvinders specifieke lesbrieven met instructievideo’s en bouwmaterialen besteld worden.

Als je meedoet aan De Uitvinderswedstrijd is overigens helemaal geen bouwmateriaal nodig. Op 23 juni mogen de uitvinders van de beste online inzendingen naar de finale van De Uitvinderswedstrijd 2020 in De Uitvindfabriek in Breda. En áls die niet doorgaat… doen we die finale ook online!

Het online aanbod voor scholen blijft in ontwikkeling. Kijk HIER voor de laatste info.