Scrap workshop

Van oude apparaten iets nieuws maken

Dat wat de natuur en de mens maken, heeft niet het eeuwige leven. Het is goed als ontwerpers en makers bedenken wat er met hun producten gebeurt als ze kapot gaan of worden weggegooid.

In de ‘scraphoek’ van De Uitvindfabriek laten we kinderen en jongeren in een creatieve workshop ervaren dat het belangrijk is om al bij het ontwerpen van een product rekening te houden met het hergebruik. In onze scrap workshop haal je oude apparaten uit elkaar en creëer je van de onderdelen je eigen uitvindingen of kunstwerken.

De scrapworkshop was ook onderdeel van het project Kapot&Maken dat in 2017 werd gelanceerd dankzij het programma Zuidlijn. Lees het artikel dat BN De Stem hierover publiceerde: ‘Apparaten slopen om er iets van te leren.’

Duur: 1,5 – 2 uur


Alleen op reservering

Het maximale aantal kinderen is 30. Geschikt voor leerlingen vanaf Groep 5 en Voortgezet Onderwijs.


Kosten van een Scrap workshop

€6 euro per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.


Extra’s

€1 extra per leerling voor drinken/koek.


Opstartkosten

€25 opstartkosten per groep/bezoek. Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.


Aanvraagformulier schoolbezoek

 • Scrap workshop gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Scrap workshop teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.