Architectuurlessen | Architect van een Droomhuis

Architect van een droomhuis

In dit project van 6 lesmomenten ontwerpen de kinderen een droomhuis
voor een man in een rolstoel. Hij is namelijk vrijwel volledig aan huis gebonden, maar heeft een mooi perceel aan de rand van Bordeaux. Als architect moeten de kinderen zich dus verplaatsen in de mogelijkheden en/
of beperkingen van deze handicap.


Wat ga je doen?

Het ontwerpen van een gebouw begint meestal met het bepalen welke activiteiten er binnen het ontwerp gaan plaatsvinden, een analyse van de locatie en omgeving en onderzoeken voor wie je bouwt.

Ze onderzoeken 
en maken in groepjes een ontwerp dat past in een omgevingsmaquette. Na de presentaties van de leerlingen zelf, sluiten we de reeks af met de vertoning van het uiteindelijke ontwerp van Rem Koolhaas die dezelfde opgave heeft uitgevoerd.

Dit project vormt een doorlopende leerlijn met de projecten:
Onderzoekers van de Stad
Ontwerpers van een Wijk


Over Architectuurlessen

Architectuurlessen is in 2009 opgericht met de intentie om het ontwerpend denken beter vorm te geven in het onderwijs. Architectuur is namelijk bij uitstek geschikt om bij leerlingen het kritische en creatieve denkvermogen te prikkelen. Uiteraard afhankelijk van leeftijd en leerniveau! Inmiddels verzorgen onze 9 gastdocenten lessen, workshops en projecten in het primair en het voortgezet onderwijs.


Locatie

Deze workshop kan op school of op locatie uitgevoerd worden.


Contact

W: www.architectuurlessen.nl
E: wouter@architectuurlessen.nl
T: 06 45 79 29 96

 • Architectuurlessen | Architect van een Droomhuis gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Architectuurlessen | Architect van een Droomhuis teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.