Lichtpuntjes in de Lockdown

Met veel mensen bij elkaar komen mag al even niet meer… Gelukkig kun je ook via een schermpje met elkaar in contact blijven. Om op afstand met elkaar te communiceren wordt al sinds heel vroeger licht gebruikt. Denk maar aan vuurtorens! En zelfs het internet werkt met lichtsignalen die door glasvezelkabels gaan.

Lockdownlichtjes voor thuis

Met Lockdownlicht kun je tijdens de lockdown boodschappen verspreiden. Je boodschap zet je op je zelfgebouwde lamp en je maakt hem vast aan je raam! Je kunt zelf vast een lichtje maken met spullen die je al in huis hebt.

Of je bestelt een speciaal bouwpakket voor het lichtje!

En… met Morse code kun je zelfs echte woorden versturen met je lockdownlicht. Daarvoor moet je wel een Morse code schakelaar maken. En dat kan bij jou op school!

Workshop op school

We maken in zo’n anderhalf uur met elke leerling een Lockdownlichtje en een Morse Code schakelaar. Kinderen solderen de schakelaar vast aan het lichtje. En we hebben een mooie lesbrief waarmee je leert hoe je met Morse Code kunt communiceren met elkaar.

Dit doen we gewoon bij jullie op school. Als dat op het afgesproken moment niet mag, zorgen we voor alle tools en begeleiding om het lampje met kapje thuis te bouwen.

Thuisvinderswedstrijd

We dagen iedereen uit om mee te doen aan de speciale ‘Thuisvinderswedstrijd‘ door de lichtjes online te presenteren. Deelnemers kunnen een compleet kinderfeest in De Ontdekhal winnen!

Want in deze bijzondere tijd kunnen alle kinderen wel een lichtpuntje gebruiken.

Ontwikkeld in samenwerking met Glow Eindhoven

 • Lichtpuntjes in de Lockdown gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Lichtpuntjes in de Lockdown teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.