Van oude apparaten iets nieuws maken

(Scrapworkshop ongeveer 1,5-2 uur)

Dat wat de natuur en de mens maken, heeft niet het eeuwige leven. Het is goed als ontwerpers en makers bedenken wat er met hun producten gebeurt als ze kapot gaan of worden weggegooid.

In de ‘scraphoek’ van De Uitvindfabriek laten we kinderen en jongeren in een creatieve workshop ervaren dat het belangrijk is om al bij het ontwerpen van een product rekening te houden met het hergebruik. In onze scrapworkshop haal je oude apparaten uit elkaar en creëer je van de onderdelen je eigen uitvindingen of kunstwerken.

De scrapworkshop was ook onderdeel van het project Kapot&Maken dat in 2017 werd gelanceerd dankzij het programma Zuidlijn. Lees het artikel dat BN De Stem hierover publiceerde: ‘Apparaten slopen om er iets van te leren.’

Alleen op reservering beschikbaar.

Het maximale aantal kinderen is 30.

Geschikt voor leerlingen vanaf Groep 5 en Voortgezet Onderwijs

Kosten 6 euro per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

1 euro extra per leerling voor drinken/koek.

25 euro opstartkosten per groep/bezoek.

Er is gratis koffie, thee en water voor jullie begeleiders.

Aanvraagformulier schoolbezoek

Soort onderwijs
BasisonderwijsSpeciaal BasisonderwijsVoortgezet OnderwijsSpeciaal Voortgezet Onderwijs

Schoolnaam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Naam Leerkracht*

Emailadres*

Mobiel

Gewenste datum*

Voorkeur begintijdstip*

Aantal leerlingen*

Eten en drinken*
Wij willen graag ranja en een versnapering voor de leerlingen (1 Euro per leerling)Wij brengen alles wat we willen eten of drinken zelf mee

Gewenst programma*
Goochelen met Techniek! (groep 1/2)De Beestenbende (groep 3/4)De Uitvinders in Afrika (groep 4/5)De Uitvinders en Het Grote Mensen Mysterie (groep 5/6)De Uitvinders en De Verdronken Rivier (groep 6/7)De Uitvinders en Het Verborgen Oog (groep 7/8)De Uitvinders en Het Zonnewiel (groep 7/8)Designprogramma (PO/VO)Greenscreen Workshop (PO vanaf groep 5/VO)Scrap Workshop (PO vanaf groep 5/VO)Invented by Livia (VO)Kettingreactie/Greenscreen (VO)

Reserveren of meer info*
Ik wil reserveren als er plek is op één van de aangegeven data/tijden. Stuur een bevestiging.Ik wil informatie ontvangen. Ik beslis daarna of ik wil reserveren.

Overige vragen of opmerkingen

*Dit zijn verplichte invulvelden