Gezinsuitje

De Ontdekhal is het allerleukste creatieve gezinsuitje in Utrecht!

In De Ontdekhal kan het hele gezin met kinderen van 4 tot 12 jaar actief aan de slag met creatieve workshops. Je maakt bijvoorbeeld een beest van piepschuim of een eigen uitvinding van afvalmaterialen. Vinden jullie het leuker om zelf een filmpje op te nemen in de Green Screen studio of een tekenfilm te maken met de Praxinoscoop? Of ga je racen met je zelfgebouwde auto’s op de Nerdy derby baan? Zeker doen: bouw een waterbaan bij de Waterbende! Of experimenteer je liever met een 3D printer? Het kan allemaal! 

Als het buiten goed weer is kun je buiten lekker raketten schieten of een Ballon Battle doen. Je kiest zelf wanneer en wat je gaat doen! De activiteiten hebben geen vaste begintijdstippen en de avonturenbegeleiders van De Ontdekhal helpen je graag op weg!

Iedereen is welkom! Bestel daarvoor vooraf wel even je tickets.


Wat is er allemaal te beleven?

Beleef deze filmavonturen

Je kunt deze gave films bekijken!

De Uitvinders en het Grote Mensen Mysterie
Finn wil uitvinder worden. Hij verzamelt apparaten die hij samenvoegt. Maar al zijn creaties mislukken. Met de hulp van Kiki en gaat Grote Mensenboek ontdekt Finn na een spannend avontuur dat het niet alleen belangrijk is wát je maakt, maar vooral voor wíe je het maakt.

Speeltijd: een keer per anderhalf uur

Adviesleeftijd: 9 – 13 jaar

De Uitvinders en De Beestenbende

Vier gemaskerde kinderen beleven avonturen in een heel bijzondere tuin. Samen vormen ze de Beestenbende. Als één van de leden moet verhuizen, bouwen ze een huttenhuis. Alles dreigt door de regen in het water te vallen: het wordt een Waterbende! De uitvinders van De Beestenbende bedenken een slimme oplossing.

Speeltijd: een keer per anderhalf uur

Adviesleeftijd: 6 – 9 jaar

Leef je uit met deze spellen en workshops

Je kunt deze fantastische workshops doen!

Els’ Rally Race (binnen/buiten)

Timmer van hout je eigen raceauto en test hem uit op onze racebaan! Welke auto gaat er als eerst over de finish?

Piepschuim beest (binnen)

Maak je eigen wiebeldier van piepschuim met onze echte piepschuimsnijders! Welk dier kies jij?

Waterbende (binnen/buiten)

Pomp het water omhoog en bouw samen je eigen leidingsysteem bij de Waterbende. 

Kunnen jullie er voor zorgen dat je zoveel mogelijk water naar de overkant krijgt? 

Raketschieten (buiten)

Pimp een raket en schiet hem af met ons lanceerplatform. We bouwen druk op met een pomp en schieten de waterraketten zo hoog en ver mogelijk de lucht in. Hoe hoog komt jouw raket?

Scraphoek (binnen)

Hier mag je allerlei oude apparaten uit elkaar schroeven. Van de losse onderdelen kun je nieuwe uitvindingen bouwen. Laat je creativiteit de vrije loop. Wat wil jij bouwen?

Zelf films maken (binnen)

Teken je eigen animatiefilm en speel die af op een bijzonder apparaat: de praxinoscoop! Of stap in de greenscreenstudio en speel met de special effects!

Iedereen is welkom! Bestel daarvoor vooraf wel even je tickets.


Bijzonderheden

Bovenstaande is het programma op openingsdagen voor gezinsbezoek en kinderfeestjes. Dit programma is anders dan het programma van de schoolexcursies in De Ontdekhal. Kinderen moeten altijd onder begeleiding zijn van een volwassene.

*Het aanbod varieert: het kan voorkomen dat bepaalde activiteiten tijdelijk niet beschikbaar zijn en naast bovenstaand aanbod kunnen er ook extra activiteiten zijn. Ontdek het ter plaatse in De Ontdekhal!

Klik hier voor nog meer praktische info.


Kinderfeestje

Vier je kinderfeestje bij De Ontdekhal!

Kinderfeest reserveren


Bezoek op maat

De Ontdekhal kan op aanvraag workshops binnen verschillende thema’s bieden. Ook voor schoolbezoek, bedrijfsuitstapjes of huur van onze inspirerende ruimte. Neem contact op voor de mogelijkheden! 

Contact

 • Gezinsuitje gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Gezinsuitje teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.