menu

Programma voor de basisschool

Een programma voor jouw basisschool in onze fabriek

Bij De Uitvindfabriek in Breda hebben we een divers programma voor de basisschool te bieden. Elk programma is flexibel, we passen het aan voor de wensen van jouw basisschool. Zo zorgen we er samen voor dat jullie uitje een unieke en fijne ervaring wordt voor de leerlingen en leerkrachten.

Ben je op zoek naar een leerzaam dagje uit of excursie voor de klas? Wij hebben een programma vol met activiteiten voor iedere groep van de basisschool. Bij een schoolbezoek zorgen we er altijd voor dat het programma goed past bij de leeftijd van de leerlingen. Zo blijven de uitvindingen voor iedere klas leuk en uitdagend. Dit is wat jij als leerkracht of begeleider kan verwachten:

  • Bij binnenkomst zorgen onze avonturenbegeleiders voor een gezamenlijke opening en introductie.
  • Al onze avonturen hebben te maken met een bepaald thema. De leerlingen maken kennis met het thema door naar de bijpassende film te kijken.
  • Na de film wordt de klas in groepen verdeeld om vervolgens aan de slag te gaan met uitvindingen binnen het thema van de film.
  • Halverwege is het tijd voor een pauze.
  • Daarna wisselen we de groepen door, zodat iedere leerling aan het einde van het programma alle uitvindingen heeft kunnen doen.
  • Aan het einde van de excursie zorgen we nog voor een gezamenlijke afsluiting en geven we flyers mee aan de leerkracht. De kinderen kunnen namelijk ook hun kinderfeestje bij ons komen vieren als ze dat leuk vinden!

 

Uitvindersavonturen

Na het beleven van een spannende speelfilm ga je onder begeleiding zelf uitvindingen bouwen binnen de beleving van de film! Bij De Uitvindfabriek zijn er avonturen beschikbaar voor de groepen 1 tot en met 8. Binnen de avonturen is er keuze uit verschillende workshops. Een standaard excursie bestaat uit een film en twee workshops, maar maatwerk is mogelijk.

Activiteiten voor iedere groep

SCHOOLREIS

Willen jullie met een grote groep van je school vrijuit spelen en ontdekken? Dan is een schoolreisje naar De Uitvindfabriek de beste keuze. Daarbij gaat het vooral om spelen, film kijken en zelf bouwen en iets minder om educatie. Tijdens een schoolreisje wordt hetzelfde Uitvindfabriekprogramma aangeboden als tijdens de openingsuren voor gezinnen. Een schoolreis is mogelijk voor de groepen 4 tot en met 8 met een maximum van 160 leerlingen.

Schoolreis

Ga op avontuur bij jou op school

Het kan natuurlijk zo zijn dat het voor jouw basisschool lastig is om ons programma op locatie te volgen. Daarom maken we het ook mogelijk om onze avonturenbegeleiders bij jou op school te ontvangen. Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ook bieden wij middels het Nationaal Programma Onderwijs hulp bij het wegwerken van leerachterstanden op de basisschool.

Aanvraagformulier schoolbezoek Uitvindfabriek Breda

Sponsoren van De Uitvindfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.