menu

Over onze fabriek

Praktische informatie over onze fabriek

In onze fabriek bieden wij activiteiten die gebaseerd zijn op het concept van De Uitvinders. Door met De Uitvinders op avontuur te gaan, zijn kinderen bezig met onderzoekend, ontdekkend en ondernemend leren. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de 21st-Century-Skills. Daarnaast helpen de avonturen van De Uitvinders kinderen om een breder beeld te krijgen van techniek. Het programma sluit aan bij negen van de kerndoelen binnen het primair onderwijs. Op deze manier biedt De Uitvindfabriek een concrete invulling aan Wetenschap- en Techniekeducatie. Zo bieden wij een leuk programma voor de basisschool.

Ook voor het voortgezet onderwijs hebben wij een uniek aanbod. Alle workshops die we aanbieden sluiten goed aan bij de belevingswereld van de desbetreffende leeftijdsgroep.

Tijdens een bezoek aan onze fabriek zijn onze avonturenbegeleiders altijd aanwezig! Voor leerkrachten en andere begeleiders is het dus geen probleem als zij niet over technische kennis beschikken.

Daarnaast is het ook mogelijk om op woensdagmiddag, zaterdag en op feestdagen een leuk dagje uit in onze fabriek te beleven!

Wat

Een avontuur voor kinderen (indicatie 4 t/m 12 jaar) en hun begeleiders.

Waar

Terheijdenseweg 64, 4816 AA Breda (De Faam). Telefoon: 06 -11 11 59 56.

Op loopafstand (200 meter) van het Centraal Station (trein en bus) van Breda (uitgang aan de Noordzijde).

Gratis parkeren op de parkeerplaatsen van De Faam, aan de Liniestraat in Breda. Let op: de kruising Liniestraat/Terheijdenseweg is afgesloten voor auto’s. Indien je met de auto voor de ingang van De Uitvindfabriek staat, volg dan de blauwe route. Navigeer naar Liniestraat 16, ga door het hek om te parkeren (bij CrossJumps) en loop de laatste 100 meter naar de Terheijdenseweg.

Wanneer

Kijk in ons reserveringssysteem voor de beschikbare dagen en tijden.

Scholen en bedrijfsevenementen zijn op reservering ook op andere dagen mogelijk.

Kosten

Entree € 9,50 (iDEAL/PIN) per persoon (kinderen en ouders).

Kinderen tot en met 3 jaar gratis.

Een kinderfeestje vier je al vanaf slechts 8,50 euro per persoon (dit is zonder eten).

Goed om te weten

Eten en drinken is verkrijgbaar bij het barretje. Eigen eten en drinken nuttigen is in onze fabriek niet toegestaan.

De Uitvindfabriek is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Een gehandicaptentoilet is aanwezig. Voor reanimatie bij een hartstilstand is een AED aanwezig.

Kinderen moeten altijd onder begeleiding van minstens 1 volwassene (ouder/begeleider) zijn. De Uitvindfabriek is niet aansprakelijk voor toezicht op je kinderen, lichamelijk letsel of verlies of schade aan je eigendommen.

Buiten openingstijden zijn er mogelijkheden voor schoolbezoeken en voor (bedrijfs)evenementen voor volwassenen en/of kinderen. Neem contact met onze fabriek op voor meer informatie.

Bestel je tickets alvast online

Wil je langskomen in De Uitvindfabriek op woensdagmiddag, zaterdag of op een vakantie- of feestdag? Reserveer dan alvast een plekje in onze fabriek door je tickets online te bestellen. Voor een bezoek met je klas of een bedrijfsevenement kun je bellen naar 06 -11 11 59 56.

Sponsoren van De Uitvindfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.