menu

uitvinders in je klas

Ontdekken en uitvinden in je klas

Niet alleen op onze locatie kan je avonturen beleven. Dit kan ook in je eigen klas. De Uitvindfabriek biedt een ruime keuze aan. Bekijk hieronder de mogelijkheden en een video die je een indruk geeft van wat je gaat beleven.

(Online) Uitvinders lesprogramma’s

Dit sluit naadloos aan bij een excursie naar De Uitvindfabriek. Voor Basisonderwijs groep 1 tot en met 8 én voor het Voortgezet Onderwijs zijn er lesbrieven met instructievideo’s beschikbaar. Deze kun je bestellen via onze webshop. Voor een optimaal resultaat én het besparen van verzamelwerk kun je optioneel tegen betaling gebruik maken van materiaalpakketten.

Samen met Gynzy hebben we voor een aantal avonturen extra eenvoudige online tools (de links zijn inbegrepen bij de lesbrieven op de webshop) ontwikkeld die leerlingen heel eenvoudig thuis door de projecten leiden.

Lesprogramma’s

Gastlessen en workshops

Een schoolbezoek aan De Uitvindfabriek is een onvergetelijke ervaring. Maar wist je dat De Uitvindfabriek ook naar jullie school kan komen? Zeker voor scholen waarvoor vervoer van kinderen lastig te organiseren is dit vaak een uitkomst. We hebben heel veel creatieve en technische lessen voor groep 1 tot en met 8, die we uitvoeren met enthousiaste begeleiders. Dit kan onder schooltijd of naschools op jullie eigen school locatie.

Er zijn meerdere manieren om gastlessen aan te vliegen:

  • als losse workshop, bijvoorbeeld een soldeerworkshop
  • een of meer lessen binnen onze uitvindersprogramma’s
  • een reeks met bijscholing op bijvoorbeeld rekenen, taal of sociaal-emotionele ontwikkeling (Corona-achterstanden)

Interesse? Gastlessen zijn altijd maatwerk, het beste kun je ons even mailen en daarin aangeven wanneer we je kunnen terugbellen.

Mail ons

Sponsoren van De Uitvindfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.